Co je to SPC vinyl – základní informace

Jeden z nejnovějších typů podlahových krytin. SPC vinyl patří v současné době k tomu nejlepšímu, co lze na trhu s podlahami pořídit a díky svým vlastnostem je tak vynikající volbou pro každou moderní domácnost. Jde o novou generaci vinylových podlah s jedinečnými vlastnostmi, mezi nimiž dominuje vysoká odolnost a vodotěsnost.

Základní charakteristika

Jedná se o plovoucí vinylové podlahy vybavené zámkovým spojem, u nichž tvoří základ nosná SPC deska. Tato deska jim dodává celou řadu výhod, pro které jsou tyto podlahy vhodné téměř do jakékoli místnosti ve vašem bytě nebo domě. Pod zkratkou SPC se skrývá speciální minerální kompozit, jenž tvoří tři látky – polyvinylchlorid (PVC), vápencový prášek a stabilizátor.

Největší přednosti SPC vinylu

Podlahové krytiny z SPC vinylu mají celou řadu výhod, díky nimž překonávají běžné vinylové podlahy. Klíčové výhody jsou zejména:

-        maximální vodotěsnost – asi největší plus SPC vinylu. Ten má husté a vodotěsné jádro, takže lze podlahu bez obav položit i do místností se zvýšenou vlhkostí. Hodí se tedy i do koupelen nebo kuchyní.

-        vysoká odolnost – podlahy z SPC vinylu jsou tvořeny několika vrstvami s mimořádně vysokou odolností. Díky tomu je lze použít i do prostorů s velmi vysokou zátěží, kde by se obyčejná podlaha mohla snadno poškodit.

-        dokonalá stabilita – důležitou vlastností je i perfektní stabilita. Jednotlivé podlahové díly jsou velmi pevné a nedochází u nich k žádnému posuvu, což platí i pro místa, kde je zvýšená teplota. V případě místností o ploše do 400 m2 ani nejsou nutné dilatační spáry, jež jsou v mnoha jiných případech nezbytné.

-        snadná instalace – pokládka podlah s SPC vinylovou vrstvou patří k těm nejsnadnějším, často si s ní poradí i zkušenější kutil. Jedná se o podlahy se zámkovým spojem, jež lze navíc položit i na původní povrch – jen u velkých nerovností je třeba nejdříve povrch upravit pomocí stěrky.

-        jednoduchá údržba – pro ty, co neradi uklízejí, je bezesporu výhodou snadná údržba. SPC vinylové podlahy stačí jen lehce vysát a setřít mopem, nevyžadují žádnou náročnou údržbu, která by zabrala spoustu času.

...

Potřebujete poradit s výběrem SPC vinylu?
Kontaktujte nás...

Poslat dotaz

Navštivte naši vzorkovnu a sáhněte si na vinylové podlahy Rigid

Chcete si osahat SPC vinyl Rigid?
Domluvte si prohlídku v naší vzorkovně...

Domluvit návštěvu